Kuinka Pikavipit Toimivat?


pikavippi toimii

Pikavippi tai niin sanottu nettilaina, joiksi näitä lainoja myös kutsutaan, on laina tai pieni kulutusluotto jota voit hakea netin kautta tai tekstiviestiä lähettämällä. Suomessa on nykyään usempikin yritys joka tarjoaa niin sanottuja pikavippi lainoja, ja suurin osa pikavippien hakijoista hakee näitä luottoja netin avulla.

Yleensä pikavippi hakemukset ovat helppoja täyttää, koska täytät periaatteessa hakemukseen ainoastaan henkiötietosi, kerrot että olet hyväksynyt pikavipin lainaehdot, ja tunnustaudut jotenkin, jotta yritys tietää että sinä, eikä kukaan muu, haet pikavippiä.

Tavallisesti voit hakea pikavippiä ainoastaan pienillä summilla, kuten:

  • 50 €
  • 100 €
  • 200 €
  • 300 €
  • 400 €
  • 500 €
  • 1000 €

Sekä summia näiden summien välillä, riippuen tarpeistasi ja lainantajasta.

Jos olet niin sanottu uusi asiakas lainanantajalle et kuitenkaan aina pysty lainaamaan suurimpia summia, vaan ainoastaan pienempia, kunnes lainanantaja tietää että pystyt hoitamaan vipin takaisinmaksun.

Suurin osa pikavipeistä on täysin korottomia jos maksat pikavipin takaisin ajoissa. Joudut kuitenkin yleensä maksamaan lainanantajalle niin sanotun käsittelymaksun, jonka suuruus vaihtelee lainanantajasta riippuen. Pikavippi ei siis ole ilmainen laina, vaikka et korkoa maksakaan!

Takaisinmaksu suoritetaan yleensä 14 päivän tai kuukauden sisällä siitä kun sait vipin. Pikavippi ei siis ole hyvä vaihtoehto sinulle, joka tiedät ettet pysty maksamaan vippiä takaisin pitkään aikaan. Se ei myöskään rajoitettujen lainasummien vuoksi sovi sinulle, jolla on tarvetta lainata paljon rahaa.

Jos maksat pikavipin takaisin myöhässä, joudut yleensä maksamaan jonkinlaisen myöhästysmismaksun, jonka suuruus myös vaihtelee lainanantajasta riippuen. Tutustu siksi aina hakuehtoihin ennen kuin haet, jotta tiedät myös mitä tapahtuu jos et pysty suorittamaan velvollisuuksiasi jostain syystä.

Ainoastaan täysi-ikäiset eli 18 vuotiaat, Suomessa säännöllisesti asuvat henkilöt voivat hakea Suomessa pikavippejä.

Yleensä pikavippejä voidaan hakea joka päivä, vuorokauden ympäri, koska osa hakemusten käsittelystä on automatisointu. Lainanantajalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta myöntää sinulle pikavippiä, jos he eivät jostain syystä halua näin tehdä. On siksi myös mahdollista saada kielteinen vastaus koskien pikavippi hakemusta. Suurimmalle osalle hakijoista myönnetään kuitenkin pikavippi.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *